Venkovní koberce – co je třeba mít na paměti při nákupu koberce na balkon, terasu a zahradu? Praktický miniprůvodce
zář, 16 2020   |   Trendy a Inspirace

Venkovní koberce – co je třeba mít na paměti při nákupu koberce na balkon, terasu a zahradu? Praktický miniprůvodce

Kasia

Krásné a originální koberce byly vždy v našich interiérech žádoucí. Tyto módní doplňky, kromě svých estetických vlastností, poskytují pocit pohodlí našim chodidlům. Stejně je to v případě venkovních koberců. Není proto již překvapující, že jsou žádoucí nejen na terase, verandě nebo balkoně, ale stále častěji je najdeme také v zahradě. Venkovní koberce obvykle kupujeme příležitostně s nějakými dalšími nákupy – např. nábytku nebo rostlin do zahrady. A právě výběr těchto jiných produktů zabere nejvíce času. Když už přijde čas na výběr běhounu, většina z nás se zaměřuje především na barvu, vzory a velikost, praktické funkce jsou vedlejší. Takže čím bychom se měli při výběru vhodného venkovního koberce řídit? Jak si vybrat koberec, který u nás doma zůstane po mnoho sezón? Seznamte se s odpověďmi na nejdůležitější otázky a rozhodněte se správně.

Je koberec na balkoně a terase dobrý nápad?

Balkon, terasa, zahrada – všechna tato místa jsou spojena s příjemnými chvílemi relaxace. Ať už se zde setkáváme s našimi blízkými, nebo zde trávíme spoustu času sami, při relaxaci se šálkem kávy nebo dobrou četbou – musíme zajistit, aby tato místa vypadala stejně krásně jako zbytek uspořádání našeho interiéru. Stylový nábytek a květiny jsou základem výzdoby, kterou je dobré doplnit módním a praktickým kobercem. Výběr venkovních běhounů je obrovský, počínaje vzory nebo barvami, konče gramáží a velikostí. Ačkoliv to tak nevypadá, většina krásně se prezentujících koberců nesplňuje základní a praktické funkce, ke kterým mj. patří trvanlivost a odolnost vůči vlhkosti a nečistotám.

Ozdobte svou terasu stylovým a funkčním vinylovým kobercem

Ošklivá podlaha a betonové panely na balkoně nebo terase jsou nejčastějším impulsem k nákupu koberce. Koberec bude také užitečný v případě, že trávíme spoustu času venku s našimi přáteli a dětmi. Koneckonců musíme se postarat nejen o to, aby vše bylo hezké a útulné, ale vzít v úvahu i praktické hledisko. Proč jsou právě vinylové koberce trefou do černého?! Odpověď je jednoduchá – představují nejvyšší kvalitu zpracování a úžasné barvy a motivy dotvářejí jejich nádhernou konečnou úpravu.

PVC koberec

Rozměry, barva, vzor, materiál ... – jaký koberec si vybrat?

Vaše hledání by mělo začínat materiálem, ze kterého byl koberec vyroben. V první řadě nedoporučujeme nákup koberců na balkon nebo do zahrady vyrobených z přírodních vláken. Nejsou odolné proti povětrnostním vlivům (horké dny nebo déšť), a to je klíčová vlastnost, které bychom měli věnovat pozornost při výběru běhounu pro venkovní prostory. Doporučujeme vám vybrat koberce, které obsahují plasty, např. kombinace polyesteru potaženého pěnovým PVC. PVC koberce jsou nejen odolné proti povětrnostním podmínkám, ale také proti mechanickému poškození. Navíc nebudete mít žádný problém s rychlým a efektivním vyčištěním nečistot z jejich povrchu. Jejich výběr, kromě kvality, podporuje skutečnost, že jsou příjemné na dotek – bude to jistě příjemná úleva a relaxace pro naše chodidla – a široká škála barev a vzorů.

Pokud hledáte módní koberce do bytu nebo domu, nezapomeňte se podívat na článek „Jaké vzory a barvy vinylových koberců vládnou v roce 2020?“.

VINYLOVE KOBERCE

Originalita a nadčasovost

Položení koberce v zahradě nebo na balkoně by neměl být problém. Můžete uspořádat malou část volného prostoru mj. u nábytku určeného k odpočinku a pod květináči, anebo zakrýt celou podlahu. Vše závisí na již zařízeném prostoru a na vašem vlastním vkusu. Nicméně z této široké škály vzorů a barev nám může jít tak trochu hlava kolem. Máme na výběr originální geometrické, orientální, marocké nebo boho vzory. Vinylové koberce ve vintage a loftovém stylu jsou rovněž velmi oblíbené. Pokud jste milovníkem neobvyklých a barevných vzorů, určitě si zde najdete něco pro sebe. Pokud chcete trochu zjemnit svůj barevný prostor, vyberte si jednobarevný běhoun. Jen nezapomeňte, že vinylový koberec musí ladit s ostatními dekoracemi a nábytkem na terase.

Už víte, který koberec se osvědčí na terase a na balkoně? Přejděte na stránku Kobercomat.cz a podívejte se, které další doplňky mohou vdechnout charakter vašemu interiéru.


 Má nákup koberce do pokoje alergika smysl? Vyvracíme fakta a mýty

 Jaké vzory a barvy vinylových koberců vládnou v roce 2020?