Jaké vzory a barvy vinylových koberců vládnou v roce 2020?
zář, 11 2020   |   Trendy a Inspirace

Jaké vzory a barvy vinylových koberců vládnou v roce 2020?

Kasia

Každý interiér, dokonce i zařízený s nejlepším vkusem, je možné vyladit, a to výběrem doplňků, které vytvoří jedinečnou atmosféru. Proto byste při zařizování obývacího pokoje měli dbát nejen na základní vybavení, ale věnovat také více času výběru funkčních a krásných dekorací. Koberce jsou dokonalým příkladem. Bohužel, jejich výběr je často málo promyšlený, a tím se kazí konečný výsledek našeho zařizování. Jak tedy sladit koberec s interiérem obývacího pokoje? Připravili jsme pro vás několik praktických tipů a hotových fotografií uspořádání, takže se snadno můžete rozhodnout správně.

Univerzální vinylové koberce

Univerzální vinylové koberce – do kterých interiérů se hodí?

Elegantní a moderní podlahové krytiny v podobě vinylových koberců jsou dobrým způsobem, jak pokrýt podlahu v celém obývacím pokoji. I když tato móda netrvá dlouho, získala si již velkou fanouškovskou základnu. Vinyl je totiž materiál, který má mnoho předností, tj.: odolnost proti mechanickému poškození (blednutí, roztržení, oděr a působení nepříznivého počasí), trvanlivost nebo snadné čištění. Díky těmto vlastnostem nebudou naše podlahy popraskané ani rozvrstvené. Kromě toho má každá vinylová podlaha protiskluzovou vrstvu a lze ji snadno čistit. Je také vodotěsná, takže se nemusíte obávat, že absorbuje rozlitou tekutinu, skvrny a nečistoty vyčistíte během okamžiku. Kde se tedy podlahová krytina v podobě vinylových koberců osvědčí nejlépe? Musíme se především zaměřit na spojení barevného provedení nábytku a doprovázejících dekorací. Jednobarevné vinylové koberce se dokonale hodí do interiéru moderního obývacího pokoje, ve kterém převládají bílé, šedé a dřevěné motivy. Budou také ladit se zářivými a energizujícími barvami, jako jsou oranžová, zelená, fialová nebo červená. Pokud je vaše uspořádání příliš barevné a přehnané, stojí za to jej ztlumit tónovaným kobercem. Jednobarevné vinylové rohože budou vynikající volbou i pro ty, kteří si nejsou jisti, která barva se do jejich interiéru hodí. Proto jsou klasické vinylové podlahy považovány za nejbezpečnější – zkrášlí interiér obývacího pokoje jak ve skandinávském, tak i industriálním stylu.

Design vinylových koberců

Módní barvy a design vinylových koberců

Jak jsme již zmínili, velmi oblíbené jsou jednobarevné nebo neutrální barvy koberců. Kdy bude koberec v barvě poutající pozornost rozumnější volbou? Není pochyb o tom, že se budou skvělé hodit do obývacích pokojů ve vintage nebo eklektickém stylu. V případě, že základními barvami vašeho obývacího pokoje jsou světlé a sourodé barvy (např. bílá a šedá), stojí za to oživit interiér a vdechnout mu charakter pomocí barevného koberce. Když se rozhodnete pro moderní vinylové koberce zpestřené zajímavými a originálními vzory, můžete také uvažovat o ročním období a přizpůsobit mu správný vzor a barvu. V létě se na vaší podlaze mohou nacházet koberce v povzbuzujících zelených barvách, orientálních nebo vintage vzorech. Na podzim mohou ve vašich interiérech vládnout tmavé tyrkysové barvy nebo hnědé odstíny.

Originální geometrické figury na vinylových kobercích

Je těžké si nevšimnout moderního trendu v podobě geometrických vzorů, které se objevují nejen na kobercích, ale také na nábytku nebo osvětlení. Proto pokud máte moderní obývací pokoj s klidnými barvami, rozhodněte se pro koupi koberce s geometrickým vzorem, který poskytne vyváženost a správný vkus vašemu uspořádání. Geometrické vzory koberců jsou nejen módní, ale také stimulují naši kreativitu, takže pokud se nerozhodnete jimi vyzdobit interiéry obývacího pokoje, pak možná by stálo za to popřemýšlet o jiné místnosti, do které se budou hodit stejně dobře.

Abstraktní vzory a ornamenty – stimulujte svou představivost

Abstraktní vinylové koberce rozhodně prolomí nudu ve vašem pokoji. Budou se skvěle hodit do obývacího pokoje zařízeného ve skandinávském nebo retro stylu. Expresivní barvy, portugalské, marocké nebo španělské dlaždice? Výběr motivů je téměř neomezený. Pamatujte si jen jednu věc – do malých interiérů zvolte dostatečně světlé koberce, které opticky zvětší a rozjasní obývací pokoj.

geometrické postavy na vinylových kobercích

Nadchněte se širokou škálou módních a praktických vinylových koberců

Rostoucí zájem o koberce není náhodný. Je to způsobeno nejen pocitem pohodlí, ale také velmi velkým množství textilních designů. Zajistěte proto chodidlům pohodlí a zároveň osvěžte a zútulněte interiér svého obývacího pokoje krásným a originálním vinylovým kobercem.


 Koberec do kuchyně – moderní prvek v klasickém stylu

Venkovní koberce – co je třeba mít na paměti při nákupu koberce na balkon, terasu a zahradu?