Interiéry zahradních domečků pro děti – tipy a nápady
čec, 12 2022   |   Deco tipy

Interiéry zahradních domečků pro děti – tipy a nápady

Umístění dřevěného nebo plastového domečku v zahradě je perfektním způsobem, jak vytvořit pro vaše dítě fantastický prostor na hraní. Takové místo poskytne dítěti pocit nezávislosti a tvořivosti. Návrhy domečků nejsou však určeny jen pro děti, ale i pro rodiče. Mohou totiž využit uspořádání k vykouzlení přátelského a zábavného koutku pro děti, který bude podněcovat jejich představivost. Představujeme levné a komplexní způsoby, jak vyzdobit zahradní domeček pro vaše dítě.

Zahradní domeček pro děti: dřevěný nebo plastový? Kupujeme nebo stavíme sami?

Jednou z hlavních výhod stavby domečku svépomocí je, že si můžeme přizpůsobit jeho návrh podle svých představ. Můžeme to udělat libovolným způsobem. Takový zahradní domeček bude také mnohem levnější než kupovaný a můžeme jej učinit mnohem odolnějším a bezpečnějším pro děti. Nevýhodou stavby dětského domu svépomoci je potenciální nedostatek zkušeností a dovedností potřebných k jeho postavení. Stavební práce budou také trvat mnohem déle.

Dřevěný nebo plastový domeček zakoupený v obchodě je mnohem jednodušší a rychlejší řešení než vytváření všeho od nuly. Projekt je již hotový a ihned připravený k použití. Pokud však chceme mít kvalitní zahradní domek, musíme počítat s tím, že za něj budeme muset utratit více peněz.

Interiéry zahradních domečků

Další atrakce – lezecká stěna nebo třeba skluzavka?

Skluzavka a lezecká stěna jsou dva prvky, díky nimž je dětský zahradní domeček vzrušujícím místem na hraní! Skluzavka bude úžasným způsobem, jak se dostat z domečku do zahrady nebo na pískoviště a lezecká stěna poskytne netradiční a trochu extrémní cestu k vašemu oblíbenému místu v domečku. Proto stojí za to přemýšlet o takových dalších vylepšeních dětského hřiště.

Jak natřít zahradní domečky pro děti?

V této části se zaměříme na malování dřevěných domečků. Plastové domečky se mnohem obtížněji přemalovávají, takže pokud to nemusíme dělat, nechme je tak, jak jsme je koupili, a zaměřme svou pozornost na výzdobu.

Dřevěné domečky natřené barvou nebo mořidlem vypadají vizuálně mnohem atraktivnější. Než začnete malovat, zvažte barvu a leitmotiv celého uspořádání.

Doporučujeme používat odvážné a kontrastní barvy. Často jsou voleny například kombinace modré, tyrkysové, zelené a růžové s bílou barvou. Tematika je také důležitá. Pokud plánujete vyzdobit domeček pro děti v klasickém stylu, vsaďte na tmavší barvy, sní-li však vaše dítě o plážovém domečku, pak do celého konceptu dokonale zapadnou světlejší barvy.

Přemýšlíte také o vymalování interiéru venkovního domečku? A co takhle trochu kreativnější nápad? Třpytivá barva způsobí, že prostor uvnitř bude pod vlivem slunce nádherně zářit.

Vymalování domečku na hraní jej může oživit. Může to být také zábavný projekt, který budete realizovat spolu s dětmi. Nezapomeňte! Zeptejte se svého dítěte, jaké barvy by měl mít jeho vysněný zahradní domeček.

Interiéry zahradních domečků

Jaké dekorace pro zahradní domeček?

Uspořádání interiéru domečku je další fází přípravy vhodného prostoru pro děti. Poradíme vám, jak zařídit funkční a útulný domeček na zahradu, který poskytne vašim dětem nekonečné hodiny zábavy!

Nábytek do domečku pro děti

Zahradní domečky lze zakoupit v různých velikostech, a právě tento faktor bude mít největší vliv na to, kolik dětského nábytku budeme moci do nich umístit.

Projekt dětského domečku se neobejde bez stolu se židličkou – právě na něm bude dítě moci tvořit své umělecké výtvory, stavět z kostek, umístit svou oblíbenou hračku. Důležitým prvkem budou také poličky a skříňky, kam si děti budou moci schovat své drobnosti na hraní na čerstvém vzduchu nebo jednoduše poklady nalezené na zahradě.

Pokud je v domečku dostatek místa pro zónu určenou na ležení, určitě stojí za to ji pro dítě připravit. Bude se moci schovat a odpočinout si od slunce. Menší postel nebo jen přikrývka a polštáře rozložené na zemi učiní interiér domečku útulnějším.

Dekorace stěn a oken – obrazy, rodinné fotografie a závěsy

Při výběru zahradního domečku věnujte pozornost tomu, zda v něm bude možné připevnit kvalitní nástěnné a okenní dekorace. Díky těmto doplňkům získají děti svá vlastní malá království, která se budou podobat jejich rodinným domům.

Pro začátek vsaďte na barevné záclony v oknech! V dřevěných domečcích je můžete zavěsit například na větev připevněnou nad oknem a v plastových k tomu použijte horké lepidlo. Tím získáte spoustu barev a textur.

Více místa na stěně? Umístěte na ně roztomilé dětské obrazy s motivy lesních nebo domácích zvířat nebo vytvořte galerii fotografií z rodinné dovolené. Takové doplňky budou sloužit nejen jako estetický prvek, ale také pomohou dětem probudit jejich představivost.

Interiéry zahradních domečků

Dodatečné osvětlení a ochrana podlahy v dětském domečku

Kreativní prostor pro dítě se neobejde bez dodatečného osvětlení. Může se stát, že naše dítě bude i po setmění nadále trávit čas ve svém domečku. Malá lampička umístěná uprostřed stropu (nejlépe solární) nebo další kancelářská lampička na stole by měla úplně postačit. Pokud chcete vnést trochu tepla a navodit náladu, zavěste na zdi diodové lampičky nebo světelné girlandy.

Nezapomeňte také na ochranu podlahy! Dítě bude vícekrát vcházet a vycházet z domečku v zašpiněných botách. Pořiďte proto koberec, který bude nejen chránit podlahu v dětském domečku, ale bude také snadno čistitelný. K tomu doporučujeme naše vinylové koberce v nejrůznějších barvách a vzorech!

Nezapomeňte na hračky!

V dřevěném domečku pro děti nemohou chybět hračky! Až bude vše hotovo, vložte do něj to, s čím si vaše dítě hraje nejraději. Deskové hry, plyšáky, pastelky, milované kostky nebo vodní pistole!

Proč zdobit zahradní domeček?

Dekorace zahradního domečku na hrání může být skvělým způsobem, jak přizpůsobit prostor na hraní vašeho dítěte a skvělou příležitostí, jak strávit více času se svým dítětem. Existuje mnoho způsobů, jak vyzdobit zahradní domeček – nezapomeňte však zapojit do projektu nového prostoru oblíbené barvy a věci vašeho dítěte. Buďte kreativní a bavte se tím! Vstupte do světa fantazie a dobrodružství.