Jak si vybrat koberec do interiéru?
kvě, 13 2021   |   Deco tipy

Jak si vybrat koberec do interiéru?

Při výběru doplňků pro interiérový design často zvažujeme, zda budou ladit s nábytkem a celým uspořádáním. Jaká jsou pravidla pro výběr interiérového koberce? Jak promyšleně vybírat doplňky? Máme pro vás několik tipů.

Jaké barvy budou v této sezóně módní?

Při výběru koberce do obývacího pokoje rozhodně musíte hledat barvy. Nejen barvy celého aranžmá, ale především barvy doplňků. Jaké budou v této sezóně módní? Tlumené, odkazující na přírodu, jako jsou: béžová, šedá, olivově zelená, vínová, tmavě modrá, barvy sluncem spáleného písku. Tyto barvy uklidňují a obnovují rovnováhu a harmonii. Stojí za to je představit do interiéru, například v doplňcích, jako jsou vinylové koberce pro obývací pokoj.

barvy kobercu

Jaké vzory budou silné v jarní / letní sezóně?

Za prvé - v této sezóně se zaměřte na přírodu. Kromě výše zmíněných zemských barev budou v interiéru vítány doplňky s botanickými motivy, živé rostliny, květiny a dokonce i sušené klasy a kytice divokých květin. Doplňky ve venkovském, idylickém stylu, jako jsou dřevěné desky, dřevěné figurky a koberce v barvách surového dřeva, jsou skvělým nápadem pro jarní aranžmá v obývacím pokoji v provensálském stylu. Boho styl je také stále v módě a s ním všechny etnické vzory, jako je marocký jetel.

Stojí za to kombinovat výběr koberce s celkovým uspořádáním interiéru?

Když se rozhodujete pro koberec do obývacího pokoje, je dobré, aby jeho vzhled závisel na celkovém uspořádání interiéru, i když si můžete dovolit trochu volnosti. Pokud je váš interiér vyzdoben ve skandinávském stylu, můžete odvážně prolomit všudypřítomné bílé odstíny výběrem intenzivní barvy koberce, jako je modrá, zelená nebo tmavě modrá. Tento akcent bude originálním doplňkem aranžmá a vnese do interiéru svěží energii.

zeleny koberec

geometricky koberec

Pro obývací pokoj v podkroví vyberte koberec v odpovídajícím stylu, v barvách od tmavě šedé po černou. Pokud uvažujete o vinylových kobercích v půdním stylu, vyberte si ty, které připomínají strukturovaný beton nebo neošetřené dřevo. Při výběru koberce do interiéru si můžete vybrat dva koncepty: vyberte si koberec, který odpovídá stylu celého interiéru, nebo ten, který s ním kontrastuje a zavádí dech čerstvého vzduchu.

Jak vybrat správný koberec pro barvu nábytku?

Při uspořádání obývacího pokoje si samozřejmě musíte pamatovat, že barvy nábytku a doplňků by se měly navzájem sladit. Pro šedou pohovku nebo gauč si vyberte koberec ve stínu medově žluté, který zahřeje chladný odstín šedé a interiér bude působit útulněji. Pokud je váš interiér udržován v půdním stylu a v obývacím pokoji dominuje hnědý nábytek, můžete zvolit vzor a barvu koberce, která odpovídá celému podnebí (černá, šedá, betonová struktura), nebo zavést trochu matnou nebo tmavou láhev zelená do obývacího pokoje, která bude krásně kontrastovat s hnědou.

vinylovy koberec

Pokud ve vaší kuchyni převládá v interiéru bílý nábytek a skandinávský styl, vyberte koberec v tlumených, pastelových barvách nebo silně vzorovaný, abyste zahřáli všudypřítomnou bílou a zbavili se dojmu sterility a strohosti. Máte rádi extravagantní barvy nábytku a doplňků, jako je vínová nebo intenzivní tmavě modrá? Skvělé! Víme, jak obtížné je vybrat cool doplňky pro nábytek v netradičním stylu, proto přicházíme na pomoc. Koberec, který bude ladit s vínovou pohovkou, je koberec v odstínech ocelově šedé nebo stříbrné. Nejen, že dodá interiéru jemnou eleganci, ale také pěkně kontrastuje s barvou pohovky.

Který koberec by měl být zvolen pro každý interiér?

Výběr koberce pro obývací pokoj je poměrně obtížný, protože je to často koberec, který je ve středu místnosti a je první věcí, která upoutá pozornost. Při výběru koberce do obývacího pokoje je třeba vzít v úvahu jeho velikost. V malém obývacím pokoji se vyhněte tmavým barvám, místo toho zvolte světlý koberec, který vizuálně zvětší dostupný prostor. Pokud chcete vědět, jak vybrat ideální koberec do obývacího pokoje, podívejte se na náš článek.

Koupelna a kuchyň

Koupelna a kuchyň jsou dva nejnáročnější pokoje v domě. Kvůli obtížným podmínkám, jako je nadměrná vlhkost a vysoké teploty, je obtížné vybrat správný koberec určený pro tyto místnosti. Jak to napravit? Vinylové koberce jsou odolné proti vlhkosti, neabsorbují vodu ani mastnotu a vzhledem k tomu, že jsou lehké a snadno se čistí, nevyžadují častou výměnu. Klasické vzory koberců, které budou dobře fungovat v kuchyni, jsou pestrobarevné koberce a kontrastní koberce. V koupelně se můžete vybláznit do vzorů a barev, omezuje vás jen vlastní představivost! Které koberce zvolit do koupelny - nechte se u nás inspirovat!

kuchynsky koberec

Uklidňující a romantické vzory koberců v ložnici

Při zařizování ložnice vyberte koberec, který se snadno udržuje a nezabere mnoho místa. Kulaté vinylové koberce s květinami zde budou skvěle fungovat, díky čemuž bude ložnice působit romanticky. Ložnice je místo, kde odpočíváme, takže vzory a barvy koberce by měly být vybírány tak, aby nebyly příliš světlé a pestré. Velikost koberce bude mít vliv na malé prostory, ale pokud máte k dispozici obrovskou ložnici, můžete se vybláznit s doplňky a dekoracemi.

Překvapte své dítě zajímavým designem vinylové podložky

Bude vinylový koberec dobrou volbou pro dětský pokoj? Samozřejmě! Vinylové koberce jsou ideální malé alergiky, nepřitahují částice nečistot a prachu jako běžné koberce a díky protiskluzovému povlaku je riziko uklouznutí nízké. Jaký koberec bude vypadat dobře se smetanovými stěnami a světlou podlahou? Jemný pastelový koberec vždy krásně ladí s jasnými barvami interiéru. Pokud je většina příslušenství v odstínech růžové, zvolte koberec v podobném barevném schématu.

koberec do detskeho pokoje

Nechte se inspirovat a vytvořte originální jarní aranžmá interiéru!

Vinylové koberce jsou relativně novým výrobkem na trhu zdobení, ale již mají svou výhodu oproti tradičním kobercům. Pokud si chcete vybrat perfektní koberec pro svůj interiér, už nemusíte hledat! Vinylové koberce jsou bezpečné pro děti, snadno se udržují v čistotě, odolné vůči škodlivým podmínkám (vlhkost a voda) a mají téměř neomezený výběr vzorů a barev.


Jak vyčistit koberec?

Nejmódnější koberce a koupelnové předložky

Vinylové koberce na terasu