Vinylové koberce na terasu – které budou v této sezóně v módě?
dub, 9 2021   |   Trendy a Inspirace

Vinylové koberce na terasu – které budou v této sezóně v módě?

Vinylové koberce na terasu jsou hitem minulé sezóny jaro/léto 2020. Není divu – vinylové koberce jsou navrženy tak, aby zdobily vaše interiéry, ale také balkony a terasy? Proč se stávají stále více oblíbenější a jaké vzory budou v této sezóně v módě?

Vinylový koberec na terasu – stojí to za to?

Vinylové koberce na terasu jsou odolné vůči teplotním změnám, vlhkosti a suchu. Díky svým vlastnostem mohou ve skutečnosti být celoroční výzdobou terasy. Neplesniví, barvy nevyblednou, jsou příjemné na dotek a můžete po nich chodit i bosky. Takové řešení je dobré zejména v domech s malými dětmi, které nerady sedí na studených nebo příliš horkých terasových dlaždicích. Naše koberce jsou antialergické, skvěle se proto osvědčí v prostředí malého alergika, a to včetně balkonu.

koberec na terasu

Módní vzory a barvy v sezóně jaro/léto 2021

Mezi nejmódnější barvy této sezóny patří barvy země, jako jsou například odstíny písku, karamelu a skořice, matně šedá, khaki zelená, tmavě modrá, vínová a antracitová. Tyto barvy odkazují na návrat k přírodě, uklidňují, relaxují a podporují koncentraci. Stojí za to je použít v interiérovém designu i na našich terasách. Doplňky v jakékoli z těchto barev učiní vaši terasu výraznou a jedinečnou a zároveň se z ní stane prodloužení obývacího pokoje.

vinylove koberce na terasu

Botanické motivy – magie zakletá v polních květinách

Rostlinné a květinové motivy jsou rozhodně loňským hitem, který ještě nepominul. S nadcházejícím jarem budou louky plné květin opět kvést nejen venku, ale i ve vašich interiérech. Ideálním doplňkem této květinové kompozice bude vinylový koberec na balkon nebo terasu s květinovým motivem.

Kontrastní motivy – elegantní a jemné barevné kombinace

Mezi nejznámější kontrasty patří kombinace černé a bílé. Takové uspořádání interiéru nebo terasy je klasicky elegantní a minimalistické. Perfektně se hodí i pro malé prostory. K módním kombinacím kontrastů v této sezóně patří: medová a tmavě šedá, vínová a tmavě modrá, láhvově zelená a medová, modrá a bílá. Využijte potenciál skrytý v kontrastech, hrajte si s ním a zdobte. Vaše terasa získá jedinečný vzhled, vsadíte-li na nevšední barvy stěn a doplňků.

koberec na teras

Lidové motivy – marocký jetel, portugalské azulejos

Lidové motivy jsou něčím, co bude na terase vypadat krásně. Portugalské dlaždice azulejos si již našly své místo v našich koupelnách a kuchyních a nyní je čas jimi vyzdobit terasy a balkony. V naší nabídce jsou vinylové koberce s motivem dlaždic azulejos. Dalším motivem, který byl populární již před rokem, je marocký jetel. Jednoduchý, půvabný a jemný vzor bude zajímavým doplňkem uspořádání terasy ve stylu boho.

koberec pro marockou terasu

Při výzdobě terasy vsaďte na jedinečnost a originalitu. Vytvořte si prostor, kde si rádi odpočinete po těžkém dni v práci a strávíte čas se svou rodinou a přáteli.


Nejmódnější koberce a koupelnové předložky

Jaký běhoun zvolit do předsíně?

Kulaté koberce do obývacího pokoje