Marocké koberce – originální výbava interiéru
srp, 16 2021   |   Trendy a Inspirace

Marocké koberce – originální výbava interiéru

Marocké koberce jsou výjimečné a výrazné prvky, které dodají každému prostoru překvapivý charakter. Díky originálnímu designu a barvám budou skvělým doplňkem interiérů skutečných designových nadšenců. Řekneme vám, jak si vybrat marocký koberec do prostoru, a to bez ohledu na styl jeho designu.

Marocké koberce v klasickém a moderním designu

Od neutrálních barev až po velmi živé barvy, od výrazných až po ty jemnější – rozmanitost koberců v marockém stylu je ohromující. Díky této rozmanitosti se marocké koberce hodí do klasických prostor, ale také do prostor eklektických a moderních.

Zde je několik nápadů pro použití moderních koberců v místnostech zařízených v různých stylech.

Koberce marocký jetel pro prostory zařízené v boho a eco-chic stylu

Umělecký boho a eco-chic styl si vypůjčuje mnoho prvků, které jsou inspirované přírodou a různými kulturami. Moderní koberce se vzorem marockého jetele se skvěle hodí jako podklad pro takové dekorace, jako jsou například: dřevěný nebo ratanový nábytek, proutěné koše, různé druhy textilů a pod květináče s vegetací. 

Marocké koberce

Marocké koberce

Nemusíte si vybírat pouze jeden koberec! Estetika boho je do značné míry založena na použití vrstev v dekoracích. Kombinace shaggy koberce, který se vyznačuje velkou měkkostí, bude s kobercem s geometrickými vzory vypadat skvěle na podlaze obývacího pokoje nebo ložnice.

Můžete si vybrat své oblíbené vzory a textury, abyste získali eklektický vzhled ve vašem prostoru. Nejdůležitější je, abyste se v něm cítili dobře a po těžkém dni v práci věděli, že je to ideální pokoj k odpočinku.

Marocká geometrie v ultramoderních a průmyslových místnostech

Moderní a průmyslový design interiéru se svým minimalistickým nábytkem a strohými barvami otevřel nové možnosti v oblasti navrhování prostorů. Odborníci použili marocké koberce, aby dodali barvu a texturu místnostem s takovou estetikou.

Marocké koberce

Koberec v marockém stylu skvěle zjemní vzhled průmyslové místnosti, a dodá jí útulnější charakter. Díky kontrastním barvám a geometričtějším vzorům marockých koberců dodá vašemu interiéru individuální charakter.

Orientální kouzlo Maroka v interiéru udržovaném v retro stylu

Jedinečné koberce dokonale odrážejí kulturu Maroka. Ukazují jeho rozmanitost a tradici. Moderní koberce v marockém stylu vám umožní fantasticky kombinovat klasické prvky s moderními prvky.

Marocké koberce

V prostoru ve vintage stylu se při výběru vhodného koberce pokuste použít jednu z následujících směsí uspořádání:

  • Kombinace velkých a jemných vzorů
  • Kombinace odvážných a neutrálních barev
  • Kombinace abstraktních vzorů s tradičnějšími tvary

Jedinečný vzhled marockých koberců dokonale zapadne do moderních místností navržených ve vintage stylu. Budou vypadat skvěle v obývacím pokoji v přítomnosti pohodlné pohovky, klasického křesla a elegantní komody z tmavého dřeva.

Polyesterové rohože v marockých vzorech

Při hledání koberce pro svůj prostor si prohlédněte také vinylové rohože v marockých vzorech. Takový dekorativní prvek nejen dokonale zapadne do designu interiéru, ale bude také odolný a snadno se čistí.

Marocké koberce

Vinylové marocké koberce se vyznačují vysokou kvalitou provedení. Jsou vyrobeny z trvanlivého materiálu, kterým je polyester, a který je obzvláště vhodný pro často navštěvovaná místa. Nebojí se také špíny, protože je lze snadno otřít mokrým hadrem nebo mopem. PVC koberec s marockým motivem je zárukou estetiky a funkčnosti.

Moderní koberce v marockém stylu si vypůjčují design z klasických produktů, ale díky inovativním technologiím mají svěží, aktualizovaný vzhled s lepšími barvami a texturami. Jsou také mnohem odolnější. Podívejte se do naší galerie vinylových rohoží, kde najdete rozsáhlý výběr koberců s marockým motivem.


Koberce Boho – jedinečná atmosféra v uměleckém vydání

Vintage koberce – pozvěte do svého domova nepomíjející styl interiérového designu!