Vintage koberce – pozvěte do svého domova nepomíjející styl interiérového designu!
čen, 16 2021   |   Trendy a Inspirace

Vintage koberce – pozvěte do svého domova nepomíjející styl interiérového designu!

Vintage styl je rozhodně jedním z klenotů celé dosavadní interiérové architektury. I když retro móda ještě nepominula, v loňském roce tento trend zažil další intenzivní boom. Jaké vintage dekorace se osvědčí ve vašem interiéru? Doporučujeme vintage koberce a zaručujeme, že je budete milovat stejně jako my!

Obývací pokoj ve vintage stylu

Vintage obývací pokoj není jen o nábytku z druhé ruky a velurových pohovkách. Je to především klasika a elegance sama o sobě. V takovém obývacím pokoji se vyplatí použít namísto panelů prkna. Pokud máte možnost renovovat parkety, rozhodněte se pro tuto možnost. Pokud tuto možnost nemáte, poohlédněte se po prkenných podlahách. Toto řešení okamžitě vnese trochu retro stylu do obývacího pokoje a vaše podlaha zůstane v nezměněném stavu po dlouhé roky, což rozhodně nelze říct o panelech. Vintage nábytek často dostanete za hubičku. Můžete dokonce najít inzeráty „s visačkou“. Pokud neradí nakupujete věci z druhé ruky, snadno najdete nábytek hodící se k retro stylu v obchodech s nábytkem a na internetových aukcích. Jaké příslušenství a doplňky, které navozují styl lze vybrat do obývacího pokoje?

Koberce vintage jsou kombinací dobré klasické elegance a modernosti a zároveň se velmi dobře hodí k parketám. Jsou hypoalergenní, netoxické a bezpečné pro nejmenší děti a pro alergiky. Snadno se čistí, neshromažďují vodu ani prach. Pro obývací pokoj ve vintage stylu doporučujeme vinylové koberce s motivem mozaiky nebo klasické perské koberce. Rozšiřte svou představivost a vytvořte jedinečnou kompozici obývacího pokoje.

Ložnice ve vintage stylu

Ložnice ve vintage stylu se vyznačuje palácovým přepychem nebo květinovým celkovým vzhledem. Prapočátky palácového a dvorského stylu najdeme ve francouzské dynastii. Rychle se však vyvinul a stal se stylem známým z anglických vilových čtvrtí, tzv. shabby chic. Pro uspořádání v tomto stylu jsou typické patchworkové látky, velur, krajky, bohatě zdobený dřevěný nábytek s krásnými ornamenty. Povinnou látkou je velur. Tento trend je vzhledem ke své těžkosti rozhodně vyhrazen pro velké prostory.

Květiny ve vintage stylu trochu odkazují na stylizaci interiérů na přelomu 50. a 60. let. Díky jemným loukám s růžemi v pastelových barvách bude celý prostor jemný, decentní, lehký a romantický. Samozřejmě pro každou stylizaci si vyberete vinylový koberec s květinami nebo koberec s abstraktním vzorem.

Přednosti vinylových koberců ve vintage stylu

Hlavní výhodou zavedení takové dekorace do interiéru je větší čistota a menší hromadění prachu, nečistot a roztočí. Jsou příjemné na dotek, takže po nich můžete chodit naboso. Nehromadí prach v takové míře jako klasické vlasové koberce, takže je mohou používat i lidé, kteří jsou alergičtí na prach a citliví na dotek. Jejich povrch není zcela hladký, takže riziko uklouznutí na vinylovém koberci je velmi malé. Vinylový koberec ve stylu vintage lze také použít jako hrací rohož pro dítě.

Módní vzory a barvy vintage koberců

Jaké vzory budou v této sezóně v módě? Květiny! Spousta botanických kompozic, pastelových, jemných pupenů květin a zelených listů! V této sezóně se i vintage stane přirozenější. Perské koberce nás uchvacují již celá století! Bohatě zdobená, ručně tkaná malá umělecká díla dosahují závratných cen.

Naštěstí máme v naší nabídce zajímavou alternativu, a to vinylové koberce s perským motivem. Taková dekorace doplní interiér zařízený ve stylu shabby chic. Interiérové koberce s abstraktními vzory jsou dalším návrhem, který stojí za to použit, pokud se rozhodnete změnit interiér na retro styl. Díky obrovskému výběru vzorů a barev si každý z vás najde v naší nabídce něco pro sebe.


Jak si vybrat koberec do interiéru?

Nejmódnější koberce a koupelnové předložky