Jaký běhoun zvolit do předsíně?
úno, 9 2021   |   Deco tipy

Jaký běhoun zvolit do předsíně?

Hledáte zajímavé inspirace pro originální zařízení předsíně? Začněte od základu a vyberte si svůj vysněný běhoun do předsíně! Takový koberec bude jistě jakousi vizitkou vašeho bytu a pozvánkou do jednotlivých místností. V dnešním článku představíme nejoblíbenější běhouny, které se osvědčí v předsíních.

Nepřeberné množství vzorů, barev a tvarů koberců do předsíně

Mnoho lidí přemýšlí, jaký běhoun si zvolit do předsíně. Než začnete vybírat, doporučujeme se seznámit se základními typy běhounů. V prvé řadě je můžeme členit podle tvaru – zdaleka nejoblíbenější jsou obdélníkové a kulaté běhouny. Obdélníkové koberce jsou nejbezpečnějším řešením do podélných chodeb. Kulaté běhouny doporučujeme zejména do interiérů, které mají pravidelný tvar.

Vinylové běhouny – přednosti

Dalším kritériem členění koberců budou jejich vzory. Estetické hodnoty jsou koneckonců jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru běhounu. Zde jsou nejmódnější kobercové vzory:

  • marocké – charakteristické barevné a symetrické vzory přímo z hlavního města koberců;
  • tropické – exotické ptactvo a listí navozují v bytě prázdninovou atmosféru;
  • vintage – skutečná zážitek pro milovníky klasického uspořádání;
  • orientální vzory – nádech východního designu navozuje poutavou atmosféru;
  • abstrakce ideální pro moderní interiéry;
  • boho – dokonale zapadá do předsíně ve stylu boho;
  • loft – stylový běhoun prospěje průmyslovým prostorům;
  • mozaiky – různobarevné prvky, které tvoří symetrické skládačky, vypadají krásně;
  • geometrické vzory – zajímavé kompozice tkané z tvarů a barev.

Bez ohledu na to, jak je vaše předsíň zařízená, a který návrh je vám nejbližší, jsme přesvědčeni, že si každý zde najde něco pro sebe. Vy rozhodujete o tom, zda si vyberete jednotnější běhoun v tlumených barvách, nebo vsadíte na bláznivé vzory a sílu zářivých barev! Řiďte se však zásadou – oživujte klidné interiéry, a v těch hodně přesycených ozdobami to nepřehánějte s nadměrnou výzdobou podlahy.

Vinylové běhouny – přednosti

Pokud jde o materiál, ze kterého byl vyroben běhoun do předsíně, je vinyl rozhodně nejlepší volbou. Tato extrémně odolná a snadno čistitelná tkanina vám umožní užívat si koberec ve výborném stavu po opravdu dlouhou dobu. Můžete zapomenout na pracné vysávání nebo drhnutí kobercových vláken na kolenou. Snadné udržování koberce v čistotě se zdá být obzvláště důležité v místnosti, jako je předsíň, kde často přinášíme na botách spoustu nečistot a prachu.

kobercu do predsine

Proto doporučujeme spíše se vyhnout v předsíni kobercům s vysokým vlasem, ze kterých se mnohem obtížněji odstraňují nežádoucí nečistoty nebo chlupy. Kromě toho je většina našich vinylových běhounů zpevněná polyesterovou síťovinou, která dodatečně chrání před poškozením. Díky tomu budou kobercové běhouny sloužit opravdu dlouhé roky!
Pokud se chcete dozvědět o nejúčinnějších způsobech čištění koberců, a to nejen vinylových, nezapomeňte si přečíst článek „Jak vyčistit koberec?“.

Kobercové běhouny pro alergiky

Obrovskou předností kobercových běhounů jsou také jejich antialergické vlastnosti. Tyto koberce nezpůsobují alergii a jsou bezpečné pro osoby s alergií na prach nebo srst, které se hromadí v klasických tkaných kobercích. Je to vynikající řešení nejen pro předsíně, ale i pro celý dům!

kobercove behouny pro alergiky

Pozvěte vkusný kobercový běhoun do svých interiérů, a vaši hosté a další členové domácnosti ocení váš smysl pro styl a jedinečnou výzdobu. Propracované uspořádání dokáže zcela změnit charakter interiéru. Proto neváhejte a již dnes se seznamte s naší širokou nabídkou jedinečných běhounů do předsíně. Zaručujeme, že si v našem sortimentu určitě vyberete svůj vysněný koberec. Prohlédněte si naši nabídku!


Kulaté koberce do obývacího pokoje-nejatraktivnější vzory

Koberec do kuchyně – moderní prvek v klasickém stylu